Samenstroom

OPNIEUW SAMENAANKOOP GROENE STROOM IN OPWIJK
Dit voorjaar slaan sp.a Opwijk-Mazenzele en INZET Opwijk, iChoosr, ABVV Vlaams-Brabant en de Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant opnieuw de handen in elkaar voor de samenaankoop van groene stroom en gas. De infosessie vindt plaats op woensdag 27 maart om 20 uur in het Bakhuis van het Hof ten Hemelrijk.

Vorig jaar kregen Opwijkenaars voor het eerst de mogelijkheid om mee te doen met de samenaankoop groene stroom en gas. ‘Gelet op het grote succes van vorig jaar zetten we deze actie verder. We willen zoveel mogelijke geïnteresseerde gezinnen hieraan laten deelnemen en op die manier heel wat euro’s laten besparen,’ vertellen Martine Vanderstappen en Patrick April, aanspreekpunten van de actie in Opwijk.
Ook dit jaar blijft de succesformule van de samenaankoop ongewijzigd. Iedereen met een gas- en/of elektriciteitsmeter kan vrijblijvend deelnemen. Elke deelnemer ontvangt een vrijblijvende offerte en krijgt vervolgens een maand de tijd om al dan niet op het aanbod in te gaan.
In Vlaams-Brabant namen vorig jaar maar liefst 29.610 gezinnen deel aan de actie. Meer dan de helft (15.281 gezinnen, 51,6%) van hen stapte over naar een goedkoper, groener energiecontract.

Ook in onze gemeente was de samenaankoop vorig jaar een succes. Maar liefst 543 gezinnen namen deel, 276 van hen stapten finaal ook over. Het is belangrijk dat mensen die vorig jaar overgestapt zijn met de Samen Stroom-actie ook dit jaar intekenen. De voorwaarden die vorig jaar verkregen werden, zijn namelijk slechts één jaar geldig.

Iedereen kan nu al opnieuw inschrijven via samenstroom.be. Deelnemers ontvangen midden mei dan hun vrijblijvende offerte. U hebt enkel uw meest recente eindafrekening nodig om in te schrijven.