Luierbank van start

EERSTE INZAMELMOMENTEN

Op de OCMW-raad van 27 maart 2014 deed INZET via haar OCMW-raadslid Joke Longin een voorstel voor de oprichting van een luierbank in Opwijk. Het voorstel werd aangenomen als proefproject voor 1 jaar. Nu organiseren wij reeds de eerste inzamelmomenten.

Luiers betekenen een grote hap uit het budget van jonge gezinnen. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben is het zelfs een te grote hap. Het idee van een luierbank is eenvoudig: jonge ouders kunnen hun overschot aan luiers binnenbrengen bij een inzamelpunt, daar worden ze verdeeld in pakketten en tegen een voordelig tarief aangeboden aan ouders die het financieel moeilijker hebben.

In Opwijk organiseert INZET de eerste inzamelmomenten, het OCMW zal zorgen voor herverdeling in pakketten en verspreiding naar de gezinnen, via de tweedehandswinkel ‘t Kapstokske.

Nog dit: de luierbank verzamelt wegwerpluiers om ze opnieuw in omloop te brengen. Daarnaast zijn herbruikbare luiers uiteraard een prima alternatief. Doch zien wij dat een grote meerderheid van de jonge ouders (ook) wegwerpluiers kiest. Vandaar onze inspanning om ook deze wegwerpluiers te herverdelen. Sensibilisering voor gebruik van herbruikbare luiers blijft daarnaast uiteraard nuttig.

INZET dank alle betrokken diensten en medewerkers voor de ondersteuning aan dit initiatief.

Praktisch
Breng uw overschotten van luiers (alle maten, gewone luiers of zwemluiers) binnen:
– Maandag 14 april 2014 – 18u00-22u00 – Hof Ten Hemelrijk, Duivenzolder
– Zaterdag 26 april 2014 – 9.00-12.00u – Hof Ten Hemelrijk, Duivenzolder