Magdalena Wauters en Eric Thomas op INZET-lijst

 

 

 

 

 

 

 

 

Magdalena Wauters en Eric Thomas zijn beiden kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de progressieve lijst van INZET in Opwijk. Daarmee brengt INZET de eerste namen voor 14 oktober naar buiten.

Magdalena Wauters (54) woont in de Kalkestraat en is vooral bekend omwille van haar onvoorwaardelijke inzet voor dieren en dierenwelzijn. Ze runt in Opwijk haar eigen erkend asiel voor honden en katten, Hondenkuren en Kattenkwaad en geeft verder als honden- en kattenpsychologe gedragsadvies en begeleiding aan baasjes, tot ver buiten de gemeente. “Ik wil me inzetten voor dierenwelzijn in Opwijk, zodat onze gemeente een veilige plek is voor dieren. Voorlichting en sensibilisering tegen dierenleed zijn erg belangrijk. Er moet actief gewerkt worden aan de zwerfkattenproblematiek, op positieve manier. Ik ben voorstander van een positieve aanpak met ondersteuning in plaats van bestraffing. Dierenmishandeling of -verwaarlozing moeten uiteraard wel gesanctioneerd worden. Samenleven met huisdieren moet voor iedereen aangenaam en aanvaardbaar blijven. Ook hier helpt voorlichting en sensibilisering om het juiste evenwicht te vinden.

Eric Thomas (52) woont op het Heiveld, is geboren en getogen Opwijkenaar, vader van Ruben en werkt bij een groot distributiecentrum in Zellik waar hij zich ook al meer dan 20 jaar inzet voor de rechten van de medewerkers, als werknemersafgevaardigde. In de gemeente is Eric gekend als oud-DJ in de vroegere Nijdrop en bij de lokale vrije radio. Verder was hij meer dan 20 jaar een van de drijvende krachten in het oudercomité van de gemeentelijke jongensschool (nu De Boot). Vandaag is hij actief bij atletiekclub AC Opwijk en als bestuurlid bij VTB Cultuur in Opwijk. Hij is daarnaast ook een van de Pelgrims van Paulus, een titel die hij verdiende omwille van zijn meer dan 30 jaar lange trouwe medewerking aan de jaarlijkse paardenprocessie. Eric Thomas is een erg geëngageerde kracht die rechtvaardigheid hoog in het vaandel draagt. “Ik wil graag de dorpsmentaliteit van onze gemeente zoveel mogelijk bewaren en mee bouwen aan een bruisend sociaal leven voor iedereen.