Reactie op recente persartikels van Groen Opwijk

INZET-voorzitter Luc De Ridder reageert op enkele recente persartikels van Groen Opwijk:

Vorige week verschenen in de pers enkele artikels (Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Goeiedag) waarin Groen Opwijk bij monde van Patrick Gillis aankondigde met een eigen lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen te gaan. Vooreerst vinden we dat jammer! De thema’s van Inzet en Groen, waar wij overigens al een aantal jaren op werken (zie onze voorstellen op diverse gemeenteraden en in onze publicaties) liggen immers dicht bij elkaar. Maar, we laten ons door deze beslissing van Groen Opwijk niet ontmoedigen. Want we geloven in ons project, en worden daarin gesterkt door de vele positieve reacties die we de voorbije maanden mochten ontvangen bij de aftrap van onze campagne! Dat dhr. Gillis het in de pers ook nodig vond om INZET te ‘framen’ en leugens over ons te verkondigen, vinden we echter beneden alle peil.
Toch besloten we om daar in de pers niet op te reageren en ons te houden aan de positieve boodschap van onze campagne. Die focust volledig op de inhoud, met de zes thema’s die we week na week in het Opwijks Leven brachten en brengen: 1) groen en milieubewust, 2) leefbaar dorp, 3) veilig mobiel, 4) zorgzame gemeente, 5) inspraak en participatie, 6) moderne gemeente.
Politiek is voor INZET dan ook een manier om ons vanuit onze visie op die thema’s te engageren voor de mensen en voor Opwijk. We doen niet aan politiek voor het belang van één partij of ter meerdere eer en glorie van onszelf …
De essentie is dat het bij INZET helemaal niet om deze of gene politieke ‘strekking’ of ‘signatuur’ gaat. INZET is een lokaal politiek platform waar iedereen welkom is die zich op een positieve manier wil engageren rond een gezamenlijk progressief project voor Opwijk. Dit laat ons dan ook als enige toe om compleet onafhankelijk te werken van welke bovenlokale partijstructuur dan ook.
Op deze pagina vindt u de eerste ideeën over onze thema’s.