Philippe Verstraeten en Patrick April op INZET-lijst

Philippe Verstraeten en Patrick April

Philippe Verstraeten (67), INZET-ter van het eerste uur en tevens secretaris landde in 1978 definitief in de Heirbaan in Opwijk. Hij is getrouwd met Linda Leemans en vader van Daan, Jasmien en Riet. Inmiddels is hij ook zesvoudige, trotse opa.

Philippe werkte binnen de administratie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie na 31 jaar in het culturele werkveld te hebben gestaan (4 jaar als permanent verantwoordelijke van Jeugdhuis Nijdrop en 27 jaar als directeur van Gemeenschapscentrum Nekkersdal in Laken). “Helaas kwam er op 1 juli 2016 een verplicht einde aan dit boeiend traject.

Door een nare ziekte zijn hobby’s beperkt tot niets doen, boeken lezen en wat met de fiets rondrijden. Philippe is net als in 2012 de oudste kandidaat op de lijst, wat hem niet belet om de Opwijkse politiek met een scherp oog te volgen. Hij ergert zich vooral aan “het hautain gedrag van sommige bestuurders.”

Patrick April (56) is geboren in Londerzeel, maar woont sinds 2001 samen met zijn echtgenote Nancy in Mazenzele. Dierenwelzijn en behoud van de natuur dragen ze beiden hoog in het vaandel. Zo omringen ze hun vier poezen, allen geadopteerd uit het asiel, met de grootste zorg. Tijdens de zomermaanden prepareert Patrick iedere avond een maaltijd voor de egels die in hun tuin op bezoek komen. Sinds hij in Mazenzele kwam wonen heeft hij ondertussen al heel wat weides en groen zien verdwijnen en kwamen er verschillende verkavelingen in de plaats. “Gelukkig blijft het Kravaalbos overeind. We moeten zorgen dat Mazenzele niet verder volgebouwd wordt.

Patrick werkt al meer dan 30 jaar voor het ABVV Vlaams-Brabant, momenteel voor de dienst  kwaliteit. In die rol voert hij onder toezicht van de RVA controles uit op de betaling van de werkloosheidsvergoedingen.

En hoewel hij zelf geen muziekinstrument bespeelt, kan je Patrick gerust een echte muziekfreak noemen. Zijn zeer uitgebreide cd en lp collectie gaat terug tot de jaren ‘50. Van muziek genieten is dan ook een van zijn favoriete bezigheden.

Naast dierenwelzijn en het behoud van de natuur is Patrick vooral begaan met onze senioren. Vooral de eigen ervaring, toen de gezondheid van zijn beide ouders enkele jaren geleden snel achteruit ging, heeft hem gealarmeerd. “Ze wilden heel graag in hun eigen huisje blijven wonen. Dan pas merk je welke organisatie dit vraagt en hoeveel mensen hiervoor nodig zijn: medische verzorging, poetshulp, huishoudelijke hulp … maar ook hoeveel kosten daarmee gemoeid zijn. Gelukkig zorgen de ziekenfondsen voor een financieel steuntje, zodat dit betaalbaar blijft. Toch is het erg belangrijk dat ook de gemeente hier de nodige inspanningen levert, zodat onze senioren met de nodige bijstand thuis kunnen blijven wonen of terecht kunnen in een betaalbare serviceflat. Die visie vind ik terug bij INZET, vandaar ook mijn engagement.”