Lieve Jacobs op INZET-lijst

Lieve Jacobs

De lijst van INZET voor de gemeenteraadsverkiezingen bulkt van het nieuw talent. Lieve Jacobs is er daar een van:

Lieve Jacobs (40) is een geboren en getogen Opwijkenaar. Ze woont in de Doortstraat en werkt in Brussel bij VDAB als expert-coach. In die rol helpt ze Brusselse werkzoekenden die in een Nederlandstalige omgeving willen werken aan een duurzame job.

In haar vrije tijd houdt Lieve van uitdagingen. Ze nam ze al driemaal deel aan de ROPA-run, een uithoudingsloop van Parijs naar Rotterdam, ten voordele van het goede doel en ze liep tweemaal een marathon. Ze is actief lid van AC Opwijk en geniet verder van (berg)wandelen, concerten (“fier op NOSTA/NIJDROP!,” waar ze een verleden heeft in het bestuur), theater, musea, lekker eten, toffe cafés met lekkere plaatselijke of ambachtelijke bieren en als er nog tijd over is een goed boek.

Aan haar twee zonen, Cis (10) en Fonne (8) geeft ze het belang dat ze hecht aan sport, socio-cultureel leven en ‘duurzaam leven’ graag door: allebei zijn ze lid van voetbalclub EMO en jeugdvereniging Heiveld, regelmatig gaan ze mee op trektochtjes, naar theater, musea en af en toe een muziekfestival. Samen doen ze zo veel mogelijk per fiets. Hergebruiken, tweedehands kopen, korte keten en zo duurzaam mogelijk leven in het algemeen zijn principes die ze dagelijks in de praktijk omzetten.

Waar Lieve zich wil voor INZETten? “Een breed sociaal-cultureel leven voor iedereen dat ‘cohesie’ tussen inwoners versterkt. Solidariteit: ook oog hebben voor de ‘zwakkeren’ in de gemeenschap. Voldoende inspraak en participatie in het gemeentelijk beleid. En verder fietsveiligheid, want fietsers en wandelaars hebben evenveel ‘recht’ op veilig gebruik van de open ruimte als autobestuurders. Afval beperken blijft een belangrijke prioriteit, het voorstel om in de zomer wekelijks GFT afval op te halen steun ik bijvoorbeeld dubbel en dik!