Opwijk verliest met muziekclub Nosta een icoon

Vlaams minister Jan Jambon (N-VA) schrapt de subsidies van Nosta in Opwijk. De muziekclub die tot voor 3 jaar onder de naam van Nijdrop en sindsdien als Nosta meer dan 50 jaar lang een podium bood aan beginnende en gevestigde Vlaamse, Belgische en internationale bands, ziet zich dan ook genoodzaakt om de activiteiten te stoppen. En Nijdrop/Nosta zette niet alleen bands op de kaart, maar ook Opwijk zelf!

Woordvoerder Ben Moens verwoordde het pakkend op Studio Brussel:  “Bij Nosta konden we met dat geld 3 mensen te werk stellen en zo’n 50 concerten organiseren. 50 jaar aan concertgeschiedenis wordt nu naar de vuilbak verwezen. Er staan zure jaren voor de deur als er op deze tendens verder gegaan wordt.”

Nijdrop/Nosta is een referentie in de Belgische concertwereld en richtte mee het clubcircuit op. “Noem een Belgische band op, en ze hebben sowieso bij ons gestaan in Opwijk.”

Nosta kreeg voor haar laatste dossier wel nog een positieve beoordeling, maar dat leverde geen euro op. INZET is dan ook erg geschrokken en begrijpt deze beslissing niet. Opwijk verliest een belangrijk symbool en een belangrijke referentie voor onze gemeente. Ook voor de 3 jonge mensen die er tewerkgesteld zijn is dit een harde klap.

Wij bieden dan ook onze steun aan waar mogelijk.