Nancy Papaert en An Steppé nieuwe krachten op INZET-lijst

Nancy Papaert en An Steppé

Opnieuw twee straffe, geëngageerde madammen die de INZET-lijst versterken. Maak kennis met Nancy en An:

Nancy Papaert (34) groeide als ketje op in Brussel en liep school in Sint-Agatha-Berchem, Laken, Anderlecht en Jette. Ondertussen woont ze met haar man en 3 kinderen al 10 jaar in de Kadeestraat in Opwijk en ze voelt er zich erg goed. Zorgzaamheid voor anderen typeert haar. Ze maakte er zelfs haar beroep van: na haar opleidingen verpleegkunde, spoed en intensieve zorgen en wondzorg combineerde ze een job als verpleegkundige op intensive care met een lesopdracht als docent Verpleegkunde. Momenteel werkt Nancy op de IT-dienst van het AZ Jan Portaels als projectverpleegkundige. Ze houdt ondertussen de vinger aan de pols als bestuurslid bij de Vlaamse Vereniging Intensieve Zorgen Verpleegkundigen.

Nancy houdt van natuurlijk tuinieren en omschrijft zichzelf als een bewuste consument: weinig afval, recycleren, geen water verspillen en niet te veel elektriciteit verbruiken. Die filosofie geeft ze ook mee aan haar kinderen: “Op hun brood komt homemade confituur en choco ’s morgens. Gaan plukken in de natuur en dan samen iets brouwen vind ik echt super fijn.”

Verder is deze straffe madam erg geëngageerde als vrijwilliger bij Infimosa, een ontwikkelingsproject in Congo dat kennis en kunde over gezondheidszorg overbrengt naar lokale verpleegkundescholen, diep in het noordelijke oerwoud.

Op vakantie gaan doet Nancy liefst met de tent in het groen, al geniet ze ook van de drukte van de stad. Voor er kinderen waren deed ze met haar man aan diepzeeduiken, nu houden ze het bij de surfplank. Als er nog wat tijd over is, is Nancy creatief bezig met haar stikmachine en traint ze tussendoor voor de dodentocht.

An Steppé (52) leerde Opwijk 30 jaar geleden kennen via Nijdrop en voelde zich hier meteen thuis. Sinds 25 jaar woont ze op het Kerseveld in Nijverseel, waar ze tot rust komt. Haar professionele leven speelt zich al meer dan 10 jaar af in het bruisende Brussel, de voorbije 6 jaar bij Familiehulp als ondersteuner en begeleidster van huishoudhulpen en verzorgenden. In bijberoep geeft ze ook poetsopleidingen aan dienstencheckbedrijven en OCMW’s.

Om te ontspannen verdiept An zich graag in een goed boek of geniet ze van languit in de zetel liggen met een spannende serie op Canvas of Netflix. Vanuit het principe ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’, gaat ze nu ook joggen. In de tuin kan ze de tijd uit het oog verliezen en de lokale horecazaken brengt ze graag een bezoekje.

De vraag om deel te nemen aan de verkiezingen kwam als een verrassing. Maar ondertussen is ze overtuigd en gemotiveerd: “Iedereen heeft recht op een betaalbare woning, maar Opwijk wordt in snel tempo volgebouwd. Wanneer zal dat stoppen of ten koste waarvan? Onze landelijke gemeente verstedelijkt en dat boezemt me angst in. Opwijk moet een leefbaar dorp blijven, met een bruisend sociaal leven en extra aandacht voor ouderen en kinderen, mensen met een beperking en iedereen die het om één of andere reden moeilijk heeft.”

Ook haar 3 kinderen Thom, Nore en Lou zijn sinds jaren sociaal geëngageerd in KSA ,Chiro, Pasar, Vaja … “Ik geloof heel sterk in de capaciteiten van onze jeugd en ijver ervoor dat zij alle kansen krijgen op gebied van onderwijs -, sport – en ontspanningsmogelijkheden. Mijn INZET is er!