Maak kennis met nieuwkomers Nathalie Van Damme, Sandra Corbeel en Emmanuel Kasongo

Twee nieuwkomers in de Opwijkse politiek die met veel goesting kozen voor de INZET-lijst.

Nathalie Van Damme

Nathalie Van Damme (47) is bekend als uitbaatster van café Het Bierhuis in de Fabriekstraat in Opwijk. Samen met haar man Didier nam ze het volkse café enkele jaren geleden over. Samen met het lokale kermiscomité zetten ze zich in om Fabriekstraat kermis nieuw leven in te blazen. Nathalie is erg sociaal ingesteld en vooral bekommerd over het sociaal beleid, of beter, over een aantal tekorten op dat vlak. “Een goed sociaal beleid zou er moeten voor zorgen dat iedereen meekan, dat niemand achter blijft in eenzaamheid of in armoede. Arm of rijk, blank of gekleurd, iedereen die woont in de gemeente is een volwaardig lid van de bruisende Opwijkse gemeenschap.” Verhuisd vanuit het Brusselse is ze zelf in korte tijd als Franstalige overigens heel goed ingeburgerd in onze gemeente. Ze pleit dan ook voor meer kansen en initiatieven voor inburgering. Als café-uitbaatster zou ze graag nog meer diverse ondersteuning zien voor de Opwijkse horeca.

Sandra Corbeel

Sandra Corbeel (43) zet met haar kandidatuur op de lijst van INZET haar eerste stappen in de gemeentepolitiek. Ze is getrouwd met Philippe Charrin en samen hebben ze een dochter van 17, Lindsay. Sandra komt oorspronkelijk uit Sterrebeek, maar woont al sinds 2005 in Konkelgoed. Ze werkt als hulpdiëtiste in het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis in Jette. Een propere en levendige gemeente zijn voor Sandra belangrijke aandachtpunten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Emmanuel Kasongo

Emmanuel Kasongo (19) is de jongste kandidaat op de INZET-lijst. Hij woont met zijn familie in de Foksveldstraat. De ouders van Emmanuel zijn afkomstig van Congo en kwamen jaar geleden naar Opwijk. Emmanuel speelt basket bij BC Opwijk. Via zijn engagement voor INZET wil hij zijn stem laten horen voor de Opwijkse jeugd.