Tom Bosman, 3de plaats INZET-lijst

Tom Bosman – 3de plaats INZET

Tom Bosman (38), samen met Eva Jacobs en papa van Hannah en Senne en een nieuwkomer in de Opwijkse politiek. De voorbije zes jaar volgde hij de lokale dossiers achter de schermen. Hij wil nu niet langer toeschouwer zijn, maar actieve deelnemer en zelf de handen uit de mouwen steken.

Tom is initiatiefnemer van Kunst In Lege Huizen, dit jaar nog bekroond met de gemeentelijke Cultuurprijs 2018 en de blog Opwijk En De Wereld, met ludieke verslagen van de gemeenteraad. Verder lag hij mee aan de basis van het duurzaamheidsplatform Opwijk 2040, waar hij nog steeds een van de drijvende krachten is.

Tom Bosman zetelt in de gemeentelijke adviesraad Vlaams Beleid, het Derdewereldhuis, de Welzijnsraad en de inclusiewerkgroep Gewoon Anders. Hij was jarenlang actief als dagelijks bestuurder en vrijwilliger bij jeugdhuis Nijdrop.

Beroepsmatig werkt hij als directeur Marketing en Communicatie bij het socialistisch ziekenfonds. Eind 2014 publiceerde hij een ook boek over non-profitmanagement, waarover hij een gastcollege doceert aan de UGent.

Tom is de kleinzoon van wijlen Jan Bosman, gemeenteraadslid voor de toenmalige SP in Opwijk van 1970 tot 1976 en wil graag in zijn voetsporen treden.

Zijn plannen: “Ik wil inwoners graag veel meer betrekken bij beslissingen in onze gemeente en hecht veel belang aan goede, heldere communicatie op maat. Vanuit mijn beroepsachtergrond ben ik begaan met gezondheid en welzijn, zorg en digitalisering en modernisering. Domeinen waarin ik me ook graag op lokaal gemeentelijk vlak wil verdiepen, net als cultuur en duurzaamheid.