Laat gemeente en OCMW helpen bij aanvraag gratis Railpas

Elke inwoner van België ouder dan 12 jaar kan als maatregel in het kader van de coronacrisis een gratis Railpass aanvragen. De Railpass is goed voor 2 gratis enkele ritten per maand vanaf 5 oktober 2020 t.e.m. 31 maart 2021.
De Railpass is enkel aan te vragen via www-hello-belgium.be. Het is belangrijk dat iedereen, ook mensen in kwetsbare situaties, hiervan kunnen profiteren. Een online aanvraag kan voor sommige mensen een hoge drempel zijn. Op aandringen van armoedeverenigingen contacteerde de NMBS de gemeentebesturen en OCMW. Zij kregen de vraag om mensen bij te staan en om de actie bij de eigen doelgroep volop te promoten.
INZET stelt daarom op de gemeenteraad van 22 september voor om vanuit het Sociaal Huis en de gemeente het aanbod van de gratis Railpass maximaal te verspreiden en te organiseren dat men bijvoorbeeld in het Sociaal Huis, het gemeentehuis of de bib terecht kan om deze aan te vragen. Vraag daarbij is ook of de maatschappelijk assistenten hun cliënteel standaard de Railpass mee kunnen helpen  aanvragen.